Κοπή πίτας, χαμόγελα, ευχές και βραβεύσεις! Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019 16:31
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου το πρωί στο κατάμεστο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα» ο Έσπερος ΑΟΠΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Οι κερκίδες γέμισαν με οικογένειες και τα παιδικά χαμόγελα δημιούργησαν μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Μετά τον αγιασμό από τον πάτερ Βασίλειο Δημητρόπουλο, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Έσπερου ΑΟΠΑ, Κώστας Μαρλαφέκας ανέφερε τα εξής: «Κύριε εκπρόσωπε του Μητροπολίτη, κύριοι βουλευτές, κύριε αντιδήμαρχε, εκπρόσωποι πολιτικών και αθλητικών αρχών, αγαπητοί γονείς και παιδιά, κυρίες και κύριοι καλή χρονιά.
Θα μπορούσα να πω πολλά για το 2018 που έφυγε, αλλά αυτό που θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το μέλλον και όχι το παρελθόν, που έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε.
Όμως εμείς στον Έσπερο ΑΟΠΑ με οδηγό το παρελθόν πορευόμαστε χρόνια τώρα στο μέλλον. Μας ενδιαφέρει περισσότερο το ταξίδι και όχι η Κατηγορία, που για εμάς ποτέ δεν αποτέλεσε την Ιθάκη ούτε τον ιδανικό προορισμό.
«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» έλεγε ο Καβάφης και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μας στον Έσπερο ΑΟΠΑ.
Τα παιδιά μας, να δοκιμάζονται, να ξεπερνούν δυσκολίες, να αποκτούν γνώση, να χαίρονται και να χαιρόμαστε και εμείς μαζί τους.
Ο Σύλλογός μας και το 2019 θα συνεχίσει την πορεία του με στόχο να αναδείξει αθλητές από την ακαδημία μας με σωστή παιδεία, αθλητική και αγωνιστική νοοτροπία.
Θέλουμε να υποστηρίζουμε και να εντάσσουμε στο Σύλλογο και στο πρόγραμμά μας μικρά παιδιά που έχουν ταλέντο, σωματικές προδιαγραφές και μπασκετική ικανότητα από την ευρύτερη περιοχή.
Εξασφαλίζουμε στους νέους ποιότητα στο γήπεδο με προπονητική και επιστημονική υποστήριξη έχοντας στο δυναμικό μας ικανούς προπονητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής για να διδάξουν τα παιδιά μας πρώτα απ’ όλα το σεβασμό στο παιχνίδι.
Να τα μάθουν να συνεργάζονται για το κοινό καλό και να βάζουν την ομάδα και τη συνεργασία πάνω απ’ τον εαυτό τους.
Επενδύουμαι στο ταλέντο και τη σωστή συμπεριφορά και όχι σε πρόσκαιρα αποτελέσματα ή μια διάκριση στα ηλικιακά πρωταθλήματα, μίνι, παίδων, εφήβων, νεανίδων, κορασίδων, χωρίς να υπάρχει προοπτική. Ξέρουμε ότι είναι ρίσκο, ότι απαιτείται διορατικότητα, ότι το κόστος είναι μεγάλο, αλλά η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα σε παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με τις δικές μας αρχές.
Βασικός κανόνας του Συλλόγου μας είναι ότι κανένας μας δεν αξίζει μόνος του τόσο, όσο αξίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα.
Το 2019 θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους μας.
Οι αθλητικοί σύλλογοι με την κουλτούρα και τα πιστεύω σαν του Έσπερου ΑΟΠΑ, έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν στα παιδιά δημιουργική διέξοδο μέσα από τον αθλητισμό.
Εσείς οι γονείς μην σταματήσετε να πιστεύετε ότι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά σας έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να αντισταθούν στους πειρασμούς αλλά και την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες και να ωριμάσουν φυσιολογικά.
Και εσείς οι ίδιοι παρακολουθώντας τα παιδιά σας να αγωνίζονται θα μάθετε γι αυτά πολύ περισσότερα και πολύ πιο γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσετε λίγες ώρες και μερικά Σαββατοκύριακα. Αξίζει πολλαπλάσια.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τα παιδιά, τους γονείς που μας τα εμπιστεύονται και σαν γονιός γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη περιουσία για τον κάθε έναν, τους προπονητές μας, τους αθλητές, τους συνεργάτες. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ πιο δυνατοί και γεμάτοι από τα παιδιά μας και την πρόοδό τους».
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ»
Στο χαιρετισμό του ο Κώστας Πετρόπουλος έδωσε συμβουλή στους γονείς λέγοντας:«Είχα την τύχη να έχω πατέρα που ασχολιόταν με τον αθλητισμό και μια μάνα που δεν είχε έλθει ποτέ στο γήπεδο. Ο πατέρας μου πάντα όταν έπαιζα καλά απλώς χαμογελούσε, δεν έλεγε τίποτα. Όταν δεν έπαιζα καλά πάντα έβρισκε έναν καλό λόγο να μου πει. Ότι έδωσα ασίστ, ότι έπαιξα άμυνα. Εγώ λοιπόν κάθε φορά δεν είχα το άγχος του πατέρα ή της μάνας για το πώς θα παίξω. Ήξερα ότι θα πάω στο σπίτι μια μεγάλη αγκαλιά. Έτσι πρέπει να κάνουν οι γονείς με τα παιδιά τους. Να τα αγαπούν, να μην τα πιέζουν, άλλες φορές θα παίζουν καλά, άλλες όχι. Έτσι είναι το παιχνίδι. Καλή χρονιά σ’ όλους».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ»
Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, στο χαιρετισμό του τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε παιδιά που είναι στον αθλητισμό να σπουδάζουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τόσο κόσμο σ’ αυτό το Σωματείο που πρεσβεύει αυτό ακριβώς. Να συνδυάζει άθληση με τη μάθηση, να έχει ήθος και να συμμετέχει σημαντικά, πρωτοποριακά, εμείς τουλάχιστον από τον Έσπερο ΑΟΠΑ πήραμε κουράγιο και ιδέες και προχωρήσαμε μαζί του παράλληλα. Χαίρομαι που συνεχίζει να στηρίζει τη φιλοσοφία του».
Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος, Φίλιππος Καμίσης, Χρήστος Μπακαλάρος, Δημήτρης Ρόζης.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι Αντώνης Πανόπουλος (Σχολή Πυροσβεστικής), Βασίλης Βαφειάδης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τεχνολογίας Υπολογιστών- Πανεπιστημίου Πατρών), Χρήστος Θωμόπουλος (Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών), Δημήτρης Κουραχάνης (Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών),Τίτος Τριανταφύλλου (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών), Άγγελος Καραϊσκος (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) και η Ελένη Καϊση (Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης). Ακόμη βραβεύτηκε από την ομάδα Γυναικών η Ελέσα Μαρούντα που αποφοίτησε από το Μαθηματικό και συνέχισε κάνοντας Μεταπτυχιακό με θέμα «Υπολογιστική και στατιστική αναλυτική στην επιστήμη δεδομένων».
Τέλος βραβεύτηκαν οι αθλητές και αθλήτριες όλων των Τμημάτων του Συλλόγου που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα από το Εφηβικό ο Γιώργος Χριστόπουλος, από το Παιδικό ο Αλέξανδρος Σταθόπουλος, από το Παμπαίδων Α’ ο Νίκος/Ευάγγελος Μπέτσος, από το Παμπαίδων Β’ ο Νίκος Φιλίππου, από την ομάδα Γυναικών, η Δέσποινα Τσιακμά και η Μαριάνα Δημοπούλου, και από την ομάδα Κορασίδων η Ιφιγένεια Χαλκίδη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά των ακαδημιών του Συλλόγου και 7 πιο τυχερά κέρδισαν ισάριθμα δώρα.
Παραβρέθηκαν οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος, Χρήστος Μπακαλάρος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Ρόζης, Βαγγέλης Λιόλιος, Φίλιππος Καμίσης, Χρήστος Μήλας, πολιτικές και αθλητικές αρχές της Πάτρας.
 
pita1
 
pita 2
 
pita3